Moestuinieren in blik | ENJOY! The Good Life

Moestuinieren in blik

Moestuinieren vind ik een leuke bezigheid in het voorjaar en de zomer. Het wroeten in de aarde en zien hoe alles groeit en bloeit en dan de grande finale…. het opeten. Niets zo lekker als groenten en fruit dat net vers uit de tuin komt.

DIY: Moestuinieren in blik | ENJOY! The Good Life

Fruitkratjes

Op het dakterras heb ik een aantal bakken en kratjes staan waar ik van alles en nog wat in verbouw. Het dak kan echter niet te zwaar belast worden dus heb ik in de ‘gewone’ tuin nog een hoekje gemaakt van oude fruitkratjes waar ik ook nog wat kan verbouwen. Omdat ik het toch een beetje een somber hoekje geworden vond, heb ik er wat gebruikte blikken tussen gezet voor wat kleur én om nog meer ruimte te hebben om lekkers te verbouwen.

DIY: Moestuinieren in blik | ENJOY! The Good Life

Blikken bietsen

Bij de plaatselijke visboer had ik al eens een olijfolie blik en een augurken blik gebietst. En bij een vuilcontainer vond ik dit lege olieblik. Ja, ik ben af en toe ‘Malle Pietje’…. Het blik zag er zo vrolijk uit dat ik het niet kon laten staan.

Al dat blik stond al een tijdje behoorlijk in de weg in mijn garage. Dus moest ik er wat mee gaan doen. Het olijfolie blik is een heel decoratieve behuizing geworden voor een olijfboompje. En wat ik met de andere blikken deed laat ik je hieronder zien.

DIY: Moestuinieren in blik | ENJOY! The Good Life

DIY

Het grote olieblik moest ontdaan worden van de bovenkant anders kan er niets in. Het leek mij een simpel klusje om even met de blikopener te doen. Helaas gaf het blik niet erg mee en de moertjes en veertjes uit de blikopener vlogen mij om de oren. Het ding had de geest gegeven. Niemand in mijn directe omgeving bleek een blikschaar te hebben.

DIY: Moestuinieren in blik | ENJOY! The Good Life

Uiteindelijk heb ik het blik met een brede schroevendraaier en een hamer van zijn bovenkantje ontdaan. Nog een paar gaatjes aan de onderkant voor de afwatering en vullen maar.

DIY: Moestuinieren in blik | ENJOY! The Good Life

Vijgenboompje

Bij de kleinschalige kweker in ons dorp vond ik een prachtig vijgenboompje voor weinig. Die stond al lang op mijn lijstje. Perfect voor in het vrolijke blik. Ik plaatste het blik tussen de kratjes en zo werd mijn provisorische moestuintje een stuk vrolijker.

DIY: Moestuinieren in blik | ENJOY! The Good Life

Kesbeke blik

Gelukkig had de visboer het augurken blik al helemaal geopend. Overigens loopt mij steeds het water in de mond als ik dit blik zie of mee aan de gang ben. De tafelzuren van Kesbeke zijn mijn favoriet.

Dit blik hoefde ik alleen nog te vullen met aarde en een komkommerplant leek mij wel toepasselijk voor hierin. En zo heeft het kleine moestuintje wat meer kleur en sfeer gekregen.

DIY: Moestuinieren in blik | ENJOY! The Good Life

Benieuwd naar meer ideetjes om te tuinieren in blik?

DIY: Moestuinieren in blik | ENJOY! The Good Life

Deze grote olijfolie blikken worden vaak gebruikt bij pizzeria’s of bij de visspecialist. Als je daar vriendelijk vraagt of je een leeg blik mag hebben, zijn ze vast de beroerdste niet. En op deze manier recyclen we ook nog eens op een leuke manier!

DIY: Moestuinieren in blik | ENJOY! The Good Life

Zelf bewaar ik altijd een aantal lege blikjes tomatenblokjes waar ik de tomatenplantjes in opkweek. Staat wat decoratiever dan die lelijke kweekbakjes op de vensterbank.

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

DIY: Plantenbordjes voor de moestuin | ENJOY! The Good Life

 


 
♥ DIY: Plantenbordjes voor in de moestuin

DIY: Strawberry Delights pallet | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  DIY: Strawberry Delights pallet

PALLET DAKTUINTJE | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  DIY: Pallettuintje

Meer tuinideetjes ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your veggie garden

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.