prinsessentaart header

>> Geschreven door Britt <<

Hooii allemaal,

Ik ben afgelopen weekend bij mijn tante gaan logeren. Omdat ze tot nu toe bijna al mijn verjaardagen heeft gemist. Dat komt omdat ze heel lang in Zweden hebben gewoond. Maar ze houden ook van reizen en nu ze terug zijn in Nederland zijn ze toevallig ook altijd op reis als ik jarig ben.

prinsessentaart hang

Dat vond ik best jammer. Maar ze hadden een heel leuk idee om het goed te maken. Ik mocht bij hun in Zwolle een weekendje komen logeren en dan zouden we allemaal leuke dingen gaan doen. En dat was dus afgelopen weekend. En het was super leuk!!!!

We hebben toen we aankwamen boodschappen gedaan voor het eten en de taart. Die avond zouden we een prinsesstårta gaan maken. Maar eerst zijn mijn tante en ik lekker pannenkoeken gaan bakken en het was Yammie! Na het eten zijn we nog een lekker ijsje gaan halen.

prinsessentaart duo britt

Tijd om de prinsesstårta gaan maken en die was heel mooi en lekker geworden. Het is een Zweedse taart die we wel is eens Zweden hebben gegeten. Daar zal ik zo het recept van vertellen.

De volgende dag zijn we lekker gaan shoppen en hebben we wat gedronken voor het huis in het park en hebben we ’s avonds lekkere macaroni gegeten wat mijn oom had gemaakt. Het was super leuk dus!!

prinsessentaart duo klaar

De  prinsesstårta

Eigenlijk heet de taart groene taart maar omdat de prinsessen aan het Zweedse hof gek waren op deze taart heet hij nu Prinsessentaart. Het is een echte feesttaart en komt altijd in Zweden op tafel als er iets te vieren is. Hij is er ook met geel marsepein, de Prinstaart en in rood of roze marsepein, de Operataart.

De prinsesstårta in het kort is een taart die bestaat uit diverse lagen cake, jam en vanille met slagroom om en om opgestapeld. Op het bovenste deel cake moet je heel veel van het slagroom mengsel doen zodat hij bol wordt. En dan natuurlijk de taart afdekken met een mooie laag marsepein. Dan versieren met chocolade en een marsepeinen roos. Als je nou geen zin hebt om hem zelf te maken is hij ook te koop bij IKEA 🙂 (in het diepvriesschap).

Ik heb een Zweeds recept gebruikt van mijn tante maar voor jullie heb ik een recept gevonden uit Rudolf’s Bakery. Hiervan is ook een filmpje te zien. Deze kun je hier zien.

Wat heb je nodig voor de taart:

Moskovisch beslag

  • 90 g boter
  • 6  eieren
  • 175 g suiker
  • 150 g bloem

Banketbakkersroom

  • 1  vanillestokje
  • 250 ml melk
  • 75 g suiker
  • 2  eidooiers
  • 2 el bloem

Vulling

  • 500 ml slagroom
  • 75 g suiker
  • 1 potje frambozenjam

Groene marsepein

  • 200 g marsepein
  • 1 tl tarwegraspoeder

Garnering

  • 1  eiwit
  • 6 el poedersuiker

Marsepeinen roos

  • 100 g marsepein
  • bietenpoeder
  • bietensap

Extra nodig

  • springvorm van 16 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • plasticfolie
  • poedersuiker om te bestrooien
Moskovisch beslag

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Smelt de boter. Splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Meng het eiwit met de eidooiers, spatel de bloem erdoor en spatel daarna de boter erdoor. Vet de springvorm in en bekleed met bakpapier. Schenk het beslag in de springvorm en bak circa 30 minuten in de oven tot de cake goudbruin en gaar is. Laat de cake afkoelen en snijd horizontaal in 3 plakken.Banketbakkersroom
Je kunt het jezelf makkelijk maken en het banketbakkersroom van Dr. Oetker gebruiken maar voor echte doe het zelfers…..
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de melk met het vanillemerg en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje melk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar circa 5 minuten op laag vuur. Laat de banketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen.Vulling
Klop de room met de suiker stijf. Besmeer één plak cake met frambozenjam en smeer daarop een laagje slagroom. Leg hier een plak cake op en verdeel de banketbakkersroom erover met daarop weer een laag slagroom. Strijk de slagroom langs de zijkant van de taart tot een taps toelopende vorm. Leg hier de laatste plak cake bovenop en vorm tot een bol door de randen van de cake iets naar beneden te drukken. Bestrijk de cake en de zijkanten met de resterende slagroom en strijk strak af.Groene marsepein
In Zweden zijn de plakken marsepein voor de prinsessentaart in groen en roze kant en klaar verkrijgbaar. Wij kunnen marsepein ook kant en klaar kopen in allerlei kleuren. Maar wil je de échte kleur van de prinsessentaart hebben dan meng je door standaard marsepein met het tarwegras totdat de marsepein egaal groen gekleurd is.Garnering
Bestuif het aanrecht met poedersuiker, rol de marsepein dun uit en bekleed de taart ermee. Snijd de overige marsepein weg van de onderkant. Smelt de pure chocolade ‘au bain marie’. Maak een klein spuitzakje van een stukje bakpapier. Vul dit met de gesmolten chocolade. Knip een heel klein puntje van het zakje en spuit figuren naar keuze op de taart.Marsepeinen roos
Gebruik roze marsepein of meng bietensap en de bietenpoeder tot een papje en meng door de witte marsepein. Kneed goed door tot de marsepein egaal roze van kleur is. Vorm een roos van de marsepein en zet die op de taart.

britt rood  Britt (14 jaar) Gek op bakken, fotograferen, hockey, Netflix, Spook, make-up, mode en haar vriendinnen.

  • Avatar
    Jenn
    http://jennnsfigments.com

    Oh die ziet er geweldig lekker uit!

    augustus 17th, 2015 11:16
    Reply
    01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.