Dé favoriete pasta van ENJOY! | ENJOY! The Good Life

Dé favoriete pasta van ENJOY!

Als je mij vraagt wat mijn favoriete pasta is dan zou ik niet kunnen kiezen. Moet dat echt? Dan is dat zeker pasta met peertjes, zoals wij dat hier in huize ENJOY! noemen. Een pasta recept dat ik ooit kreeg van een vriendin van mij. Toen ik bij haar kwam eten had ze deze pasta gemaakt. Ik had daar werkelijk geen enkele verwachting van. Eerlijk gezegd stond het mij zelfs misschien een beetje tegen. Na de eerste hap was ik verkocht. Nooit gedacht dat het zo’n succesnummer zou worden.

Pasta met peer | ENJOY! The Good Life

15 minuten

Het recept verspreid zich als een olievlek. Iedereen die het bij ons weleens heeft gegeten, zet het thuis ook op het menu. Wat is dan het geheim van dit gerecht? De bijzondere combinatie van het zoete van de peer, die de scherpe kaas een beetje neutraliseert en de rokerige smaak van de katenspek. Én… het is een gerecht dat je binnen een kwartier op tafel zet.

Dé favoriete pasta van ENJOY! | ENJOY! The Good Life

Probeer het eens

Als je de ingrediëntenlijst ziet kan ik mij voorstellen dat je niet meteen overtuigd bent dat dit lekker zal zijn, maar gooi die bedenkingen overboord en probeer het eens. Wedden dat het bij jou ook een favoriet wordt? En denk niet dat het niets voor kinderen is want ook zij vinden dit gerecht superlekker door het zoete van de peertjes.

Dé favoriete pasta van ENJOY! | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten voor 3 a 4 personen:

  • 200 gram gorgonzola
  • 200 gram crème fraiche
  • blikje peren op sap (± 400 gram)
  • 100 gram katenspek (broodbeleg)
  • 350 gram pasta bijv. De Cecco Linguine nr. 7 of Rigatoni nr. 24
  • gemalen zwarte peper
  • peterselie (losgevroren van Daregal, altijd handig om in de vriezer te hebben)

Aan de slag

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snijd de plakjes katenspek in reepjes en bak ze op een niet te hoog vuur. Niet krokant bakken!
  • De in blokjes gesneden peertjes erbij voegen en de in blokjes gesneden gorgonzola. Laat de kaas zachtjes smelten.
  • Voeg eventueel nog een scheutje sap van de peertjes erbij, voeg de crème fraiche toe en de zwarte peper. Roer alles goed door elkaar.
  • Als de pasta gaar is bij de saus voegen en doorroeren. Eventueel een beetje garneren met peterselie voor de kleur.
  • Smullen maar!

Dé favoriete pasta van ENJOY! | ENJOY! The Good Life

Heb jij een lekker recept gemaakt van ENJOY! The Good Life? Dat vind ik heel leuk om te zien! Deel je foto via InstagramTwitter of Facebook en tag daarin ENJOY! The Good Life of gebruik #lekkersvanENJOY

Op zoek naar meer pasta gerechten? 

Pasta met gehaktballetjes | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Pasta met gehaktballetjes

 

SUPERSNELLE PASTA CARBONARA | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Pasta supersnelle carbonara

 

LINGUINE AGLI SCAMPI | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Linguine agli scampi

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! our favorite pasta.

Pictures: @ENJOY! The Good Life
  • Avatar
    Debbie van Cleef
    https://vaforadventure.com

    Hmm, ik kan me hier niks bij voorstellen, MAAR ik wil het wel eens proberen 🙂

    april 18th, 2018 13:25
    Reply
    01
    • Avatar
      José

      Ik snap dat je je er niets bij voor kunt stellen maar geloof mij…. Het is superlekker! Ben benieuwd wat jij ervan vindt.

      april 24th, 2018 7:24
      Reply
      02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.