noordermarkt winkel 43

Dé lekkerste appeltaart van Amsterdam bij Winkel 43

Als je tegen mij appeltaart zegt dan loopt het water mij spontaan ‘in den monde’. Het liefst mijn eigengebakken kruimelappeltaart maar als ik ergens thee ga drinken en ik zie dat ze er een huisgemaakte appeltaart serveren dan wil ik die zeker proeven. Inmiddels heb ik een aantal adresjes waar het goed appeltaart snoepen is maar er steekt er toch ééntje met kop en schouders boven allemaal uit en dat is de appeltaart van Winkel 43. Door menigeen betitteld als de beste van Amsterdam. Maar ik durf een stapje verder te gaan… misschien wel de beste van Nederland.

noordermarkt winkel43 bor

Het geheim zit hem niet alleen in de taart zelf maar ook in het plekje waar de taart geserveerd wordt. Midden op de Noordermarkt ligt het schattige pandje met z’n gestreepte luifeltjes en het altijd gezellige terras. En het kan niet missen want werkelijk iedereen zit hier met een enorme punt appeltaart en grote dot slagroom voor zijn snoet. Het is echt hilarisch om te zien. En ook de ellenlange rij die soms zelfs tot in de Westerstraat loopt geeft precies aan waar je moet zijn.

Noordermarkt winkel appelt

Bourgondisch genieten.

We hebben het hier niet over een decadente puntje maar een royale, bourgondische, groots genieten punt. De appeltaart wordt nog warm geserveerd, in flinke punten en zo vers uit de oven dat hij altijd een beetje onstuimig oogt omdat hij van versheid een beetje uit elkaar valt. Het deeg is dik maar zacht en soms zelf een beetje klef (heerlijk!). De appels zijn grof gesneden, lekker stevig en zachtzuur van smaak. Natuurlijk is de taart zoet maar ook weer niet té. En daar móet een dikke klodder vers geklopte slagroom op. Niets geen getrut uit een spuitbus. Als je er dan voor gaat dan maar meteen ‘the full monty’ Zie de appeltaart gerust als een maaltijd want als je dit op hebt ben je voor heel lang verzadigd 🙂

noordermarkt winkel43

Ga, als het lekker weer is, vooral op het terras aan de lange tafels zitten. Er komen hier namelijk veel ras Amsterdammers en marktgangers van de Noordermarkt die zorgen voor een altijd uitbundige sfeer. En natuurlijk is hier de appeltaart de verbindende factor. Neem de drukte voor lief want geloof mij het is het dubbel en dwars waard.

weekendtip | ENJOY! The Good Life

Leuk dagje uit

Combineer een bezoekje aan Winkel 43 met een bezoek aan de Noordermarkt. Op maandagochtend is hier de rommel/brocante/antiek markt en de lapjesmarkt in de Westerstraat. En op zaterdag is er de Boerenmarkt waar je de heerlijkste biologische producten kunt krijgen. En als je er dan toch bent… breng zeker ook eens een bezoek aan De Weldaad, als je van interieur, curiosa en antiek houdt. Genoeg ingrediënten voor een topdagje Amsterdam.

Winkel 43, Noordermarkt 43, Amsterdam website

Noordemarkt winkel 43 gracht

ENJOY! your fabulous piece of pie.

 

 

 • Avatar
  Wendy Velthuyzen

  Sydney morning herald newspaper in Australia had an article about Amsterdam Appeltaart
  Winkle 43 shop Noordemarkt. I needed the recipe. Wow it looks so delicious

  mei 19th, 2018 5:30
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.