CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE | ENJOY! The Good Life

CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE

Pure chocolade en sinaasappel is weer zo’n ‘match made in heaven’. Al tijden zijn de pure chocoladerepen met sinaasappel van Lindt niet veilig voor mij. Dus toen ik deze cake voorbij zag komen in Nigella Lawson’s boek ‘Keuken’ moest ik deze natuurlijk maken.

CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE | ENJOY! The Good Life

Volmaakt geluk

De cake is in een handomdraai gemaakt. Niets fancy want hij wordt gebakken in een ‘recht toe, rechtaan’ cakevorm. Maar de combinatie van die diepdonkere chocolade en het zachte citrusaroma maakt deze cake speciaal. Een dampende kop thee erbij en wat mij betreft heb je een momentje volmaakt geluk.

CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE | ENJOY! The Good Life

Ingrediënten voor 10-12 plakken:

  • 150 gram zachte, ongezouten boter
  • 2 eetlepels Golden Syrup (Jumbo of AH)
  • 175 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gram bloem
  • ½ theelepel baking soda
  • 25 gram cacaopoeder
  • 2 eieren
  • geraspte schil van 2 sinaasappels
  • sap van 1 sinaasappel
  • snufje zout

CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE | ENJOY! The Good Life

Aan de slag:

Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht). Bekleed de cakevorm met bakpapier of vet de cakevorm in met boter.

Meng met de mixer of in de keukenmachine de zachte boter met de Golden Syrup en de suiker.

Meng de bloem, baking soda, zout en de cacaopoeder door elkaar en klop één eetlepel van deze droge ingrediënten door het boter/suikermengsel voordat je er een ei door klopt. Voeg nog een paar eetlepels van de droge ingrediënten toe voordat je het tweede ei erdoor klopt.

Klop de rest van de droge ingrediënten erdoor, de geraspte sinaasappelschil en tenslotte, geleidelijk, het sap.

Stort het beslag over in de cakevorm en bak de cake in 45 minuten af. Test met een satéprikker of deze droog uit het beslag komt. Dan is de cake klaar. Het is geen ramp als de cake van binnen niet helemaal droog is want als de cake van binnen nog ietsje kleverig is, is dat zeker ook geen straf. Laat de cake in de vorm iets afkoelen op een rooster, los hem dan voorzichtig uit de vorm en laat hem op het rooster verder afkoelen.

CHOCOLADE SINAASAPPELCAKE | ENJOY! The Good Life

MINI APPELMUFFINS | ENJOY! The Good Life

 

Dit recept komt uit Nigella Lawson’s “Keuken”. Hierin vind je allemaal heerlijke gerechten waar je, je vingers bij aflikt.  Hier online verkrijgbaar voor € 19,99

Op zoek naar meer bakrecepten? 

Nutella spiraal koekjes | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Nutella Spiraal koekjes

Cakerol met Nutella en framboos | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Cakerol met nutella en framboos

 

Mini cheesecake met Amarena kersen | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Mini cheesecake met amerena kersen

 

Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op TwitterFacebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY! Je vindt deze aan de rechterzijde van de homepage.

ENJOY! baking cookies.

Pictures: ©ENJOY! The Good Life
  • Avatar
    Rory
    http://www.40envoorheteerstmoeder.nl

    Mijn hemel wat ziet dit er goed uit. En zoals ik het lees is het zowaar iets wat zelfs ik kan maken 😉 Al moet ik wel even wat ingrediënten in huis halen. Wat een top-idee!

    oktober 18th, 2017 7:51
    Reply
    01
    • Avatar
      José

      Heerlijk om het weekend te maken! Succes 🙂

      oktober 20th, 2017 22:50
      Reply
      02
  • Avatar
    AlettA

    Mmmm lijkt me erg lekker maar wel heul een echte suikerbom. Even speuren of ik een kha versie hiervan kan vinden #nomnomnom

    september 13th, 2018 15:26
    Reply
    03
    • Avatar
      José

      Als je het omrekent naar één plakje valt het wel weer mee 😉 Als je een kha variant te pakken hebt die ook te pruimen is hoor ik het graag!

      september 19th, 2018 7:11
      Reply
      04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.