Boeken kaften met gerecyclede papieren tasjes | ENJOY! The Good Life

Boeken kaften met gerecyclede papieren tasjes

De vakantie is nu bijna voorbij. De laatste week is ingegaan en de postbode zie ik zich een bult sjouwen aan boekenpakketten. Ook hier zijn dozen gevuld met schoolboeken bezorgd. Nu komt het op kaften aan. En zoals met alles hier in huize ENJOY! wordt er altijd tot het laatste moment gewacht totdat iemand in actie komt.

Recyclen

Op de digitale snelweg kwam ik laatst een leuk idee tegen om boeken te kaften met gebruikte papieren tasjes van modeketens. Aangezien wij, lees ik, steeds milieubewuster word en graag recycle waar ik maar kan opperde ik dit idee bij de pubers.

Boeken kaften met gerecyclede papieren tasjes | ENJOY! The Good Life

Skeer

De damespuber had haar woordje klaar en ging dit jaar geen boeken meer kaften want het waren geen leenboeken meer, maar haar eigendom. Hoewel een milieubewuste gedachte, moeten wij het daar nog maar eens over hebben. De jongenspuber vond het een ‘skeer’ idee.

Milieubewust

Na een shopping dagje Amsterdam kwam de damespuber bepakt en bezakt terug met tassen vol aankopen. Na alles bewonderd te hebben heb ik alle tasjes bewaard en ben ik een aantal boeken gaan kaften. Gewoon, omdat ik benieuwd was of het wat zou zijn. Het is niet alleen origineel, maar ook nog eens duurzaam. Niet dat de pubers in dat laatste geïnteresseerd zijn 😉

Boeken kaften met gerecyclede papieren tasjes | ENJOY! The Good LifeGeen enthousiasme

Als gieren om een prooi kwamen de pubers om mij heendraaien omdat ze rete-benieuwd waren wat ik nou weer aan het doen was. Zelf vond ik het toch ook wel een beetje een ‘skeer’ gedoe, maar toch vond ik het uiteindelijk eigenlijk best geinig geworden. De damespuber vond er geen zak (letterlijk) aan en de jongenspuber leek het wel wat, maar hoefde geen verwijfde tasjes. En laten dé sportmerken en het computermerk met de appel nu gewoon nog veel plastic tassen gebruiken.

Misschien een leuk ideetjes om samen met je pubers te doen of om zelf iets mee te kaften. Als cadeaupapier kun je overigens ook mooie pagina’s uit oude tijdschriften gebruiken. Zo helpen we een beetje mee aan een betere wereld 😉

ENJOY! the sustainability


 

 

 

 

 • Avatar
  anne marieke

  ik kaftte mijn boeken vroeger ook al met tijdschriften. Altijd origineel en leuk! Met plastic tasjes kun je trouwens ook prima kaften hoor…..

  augustus 28th, 2018 5:39
  Reply
  01

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.