BLOEMKOOL COUSCOUS
Als je ENJOY! volgt dan heb je dit gerecht al diverse keren voorbij zien komen. Het is de laatste tijd een favoriet van ons geworden. Het is niet alleen snel klaar en gezond, maar ook nog eens heel erg lekker. Dit gerecht is ontstaan tijdens de ‘blauwe maandag’ dat ik het koolhydraatarme dieet volgde. Mijn creativiteit werd danig op de proef gesteld want pasta, brood, rijst en dus ook couscous waren uit den boze.
Bloemkool?
Met enige weerstand maakte ik dit gerecht. Ik houd nou eenmaal heel erg van al die koolhydraat bommetjes en een couscous gerecht gemaakt van bloemkool leek mij nou niet heel erg lekker. Maar je moet wat. Groot was mijn verbazing en al helemaal die van de pubers dat dit superlekker bleek te zijn. Sindsdien komt er geen gewone couscous meer op tafel. Nou ja, voor de parelcouscous hebben we nog een zwak.
Van alles en nog wat
Ik ben benieuwd of je het aandurft dit eens te proberen. Wedden dat je het net zo lekker vindt als wij? Je kunt deze couscous maken met van alles en nog wat. Ik gebruik een heleboel basis ingrediënten. Verder maak ik de couscous elke keer verschillend. Bijvoorbeeld met een lekker rotisserie kippetje die ik van het bot afpluk. In ons geval komt dat kippetje natuurlijk van Kiplekker Foodtruck. Maar je kunt de couscous ook met vis, gegrilde garnalen, gehaktballetjes, pittige worstjes, falafel of geheel vegetarisch maken.
Ingrediënten:
- 1 middelgrote bloemkool
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 15 mini trostomaatjes of honingtomaatjes gehalveerd
- 1 paprika, geroosterd, ontveld en in stukjes
- peper en zout
- bosje koriander, fijngehakt
- bosje peterselie, fijngehakt
- half blok feta, fijngekruimeld
- sap van een halve halve citroen
- flinke scheut olijfolie
- halve theelepel paprikapoeder (gerookt)
- halve theelepel komijnpoeder
- 1 rotisserie (gegrilde) kip, van het bot af geplukt
Aan de slag:
Snijd de roosjes bloemkool los van het groen en was de bloemkool. Laat de bloemkool goed uitlekken in een vergiet. Doe de bloemkool roosjes in de keukenmachine en maal de bloemkool tot het formaat van rijstkorrels. Als je geen keukenmachine hebt kun je de bloemkool ook heel fijnhakken.
Rooster de paprika. Simpelweg de hele paprika op de gaskookpit leggen en af en toe keren. De paprika moet flink verbranden. Doe de paprika daarna in een afgesloten plastic zak en laat het rusten voor 10 minuten. De vel kan je nu heel makkelijk van de paprika afhalen en de paprika is zacht en zoet geworden. Snijd de paprika nu in stukjes. Als je het allemaal teveel gedoe vindt dan snijd je de paprika gewoon in stukjes zoals je gewend bent.
Verwarm in een wokpan de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg hierbij de tomaatjes, paprika en kip. Roer dit even door en voeg dan de bloemkool toe. Bak dit even op een hoger vuur goed mee. Zet het vuur na een paar minuten weer lager en voeg dan de paprikapoeder, komijnpoeder, koriander, peterselie, citroen, peper en zout toe. Roer alles goed door elkaar.
Verdeel vlak voor het opdienen de verkruimelde feta over de couscous. Eet smakelijk!
Heb jij een lekker recept gemaakt van ENJOY! The Good Life? Dat vind ik heel leuk om te zien! Deel je foto via Instagram, Twitter of Facebook en tag daarin ENJOY! The Good Life of gebruik #lekkersvanENJOY
Op zoek naar meer recepten?
♥ Nigella’s Courgette fritters
♥ Ratatouille met parelcouscous
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!