Bij Christine's Keuken aan de keukentafel | ENJOY! The Good Life

Bij Christine’s Keuken aan de keukentafel

Diverse soorten restaurants poppen, sinds we de crisis achter ons gelaten hebben, op. Voor culinaire lekkerbekken een waar walhalla. Maar soms wil je eens iets anders, iets knus, waar je lekker bourgondisch kunt tafelen, in een huiselijke setting aan een lange tafel. Met goed eten, geen poespas, lekkere wijn en goed gezelschap. In Amsterdam en andere grote steden bestaan deze huiskamerrestaurants al langer maar nu heeft Uitgeest ook zo’n pareltje.

Vanaf 21 april a.s. zal er bij Christine’s Keuken om de week een keukentafeldiner georganiseerd worden. Op deze vrijdagavonden zal er een ingrediënt centraal staan of zal Christine een verrassingsmenu serveren. Alles zoveel mogelijk met biologische ingrediënten en zonder toevoegingen. Samen met gasten van verschillend pluimage aan tafel en de charmante gastvrouw schuift ook gezellig aan.

Bij Christine's Keuken aan de keukentafel | ENJOY! The Good Life

Aan tafel in Uitgeest

Afgelopen week was ik samen met lokale pers, foodblfoggers en andere influencers van de partij voor het eerste diner. Nog geen halfuur van Amsterdam, dichtbij Haarlem en Alkmaar. En de trein stopt ook nog eens om de hoek. We worden hartelijk welkom geheten door de gastvrouw, krijgen een fijne Prosecco om alvast in de stemming te komen én maken kennis met de andere gasten aan tafel.

Nieuwe mensen

Het leuke van dit concept is dat je hier een heel klein beetje uit je comfort zone gaat. Je reserveert hier namelijk voor max. twee personen en zit daardoor met verschillende mensen aan tafel die je niet kent. En juist dat vind ik het charmante van de keukentafeldiners. Je komt eens tot andere gesprekken, wordt geïnspireerd en beleeft samen met mensen die je nog nooit eerder hebt ontmoet een heel gezellige avond. En ben je single? Of ontmoet je graag nieuwe mensen? Dan is dit natuurlijk ook een uitgelezen kans om ‘onder de mensen’ te zijn. Je kunt overigens ook met je eigen gezelschap een ‘private dinner’ reserveren maar daarvoor maak Christine graag een aparte afspraak.

Bij Christine's Keuken aan de keukentafel | ENJOY! The Good Life

Aan tafel

Na de bubbels en een beetje snuffelen aan elkaar, schuiven wij aan de stijlvol gedekte tafel. Christine heeft ondertussen in de keuken het voorgerecht klaargemaakt wat door haar dochter Sophie, die voor deze gelegenheid ook aanwezig is, wordt uitgeserveerd. Een beeldig voorgerecht van aspergetips gerold in gerookte zalm met een rucola, een frambozen dressing, verse framboosjes en een kwarteleitje. Een plaatje en heel smakelijk. Bij de gerechten worden huiswijnen geschonken. In dit geval een fijne witte.

Bij Christine's Keuken aan de keukentafel | ENJOY! The Good Life

Aan tafel raakt iedereen al aardig aan elkaar gewend en wordt de sfeer steeds meer ontspannen en ontstaan er geanimeerde gesprekken. Ondertussen heeft Christine, bijna ongemerkt, het hoofdgerecht klaargemaakt. Allereerst grote schalen met smakelijke salade die er ook nog eens prachtig uitzien. Met verse vijgen en geitenkaas.

Bij Christine's Keuken aan de keukentafel | ENJOY! The Good Life

Daarbij varkenshaas medaillons met goddelijke tomaatjes, olijven en champignons en zo’n leuk pannetje gevuld met aardappeltjes uit de oven. Alles weer heel erg smakelijk en met elkaar wordt dit gerecht weer opgepeuzeld onder genot van rood of wit naar keuze.

Bij Christine's Keuken aan de keukentafel | ENJOY! The Good Life

Het diner wordt afgesloten met… hoe kan het ook anders een heerlijk nagerecht. Huisgemaakt ijs met aardbeiencoulis, rood fruit en een After Eight bakje gevuld met slagroom. Het viel even stil aan tafel want iedereen genoot. En na de koffie, thee en huisgemaakte koekjes kwam deze zeer geslaagde en smakelijke avond ten einde.

Bij Christine's Keuken aan de keukentafel | ENJOY! The Good Life

Gemak dient de mens

Christine’s Keukentafeldiner is een absolute aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt en eens iets anders wil. Gewoon goed eten in een huiselijke setting. De mensen die aanschuiven delen allemaal dezelfde passie voor lekker eten en dat verbindt. Daarbij is het laagdrempelig, parkeren gewoon lekker gratis voor de deur of als je niet op een borreltje meer of minder wilt letten pak je de trein die nog net niet voor de deur stopt.

Bij Christine's Keuken aan de keukentafel | ENJOY! The Good Life

En woon je in Uitgeest, in de buurt of rijd je dagelijks langs de afslag Uitgeest? Denk dan ook eens aan de afhaalmaaltijden die je op dinsdag, woensdag en donderdag bij Christine kunt ophalen of zelfs thuis kunt laten bezorgen. Een heerlijke maaltijd bestaande uit een hoofdgerecht en een bijgerecht of nagerecht voor € 10,- per persoon en in Uitgeest wordt het dan ook nog eens gratis thuisbezorgd. Het enige dat je hoeft te doen is het in de oven of magnetron te schuiven om het op te warmen.

Christine speelt op deze manier perfect in op mensen die weinig tijd hebben of zich weinig tijd gunnen voor een smakelijke maaltijd. Maar denk ook aan ouderen, als je eens ziek bent, net bevallen bent, moet overwerken of continu diensten draait…. Als je van lekker eten houdt dan dient Christine je van alle gemak. En heb je verjaardag of een feestje? Geen zin om zelf taarten te bakken, hapjes te maken of uren in de keuken te staan voor een familiediner? Ook dat regelt Christine voor je.

Een aanrader!

Wij hebben een geweldige avond gehad aan de keukentafel! Christine’s Keuken is een mooie aanwinst voor Uitgeest en omstreken en ik kan alleen maar zeggen…. schuif zelf een keertje aan! De keukentafeldiners kosten € 25,-. Dit is inclusief een drie-gangen diner, koffie, thee en water. Voor de drankjes betaal je apart. De diners gaan vanaf 21 april a.s. van start en een plek aan tafel is te reserveren via de website. Wees er snel bij want het aantal plekken aan tafel is beperkt!


UPDATE: Christine’s Keuken is helaas niet meer open.


ENJOY! Christine’s Keuken

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.