American breakfast pancakes
Ik zit hier achter mijn Macbook samen met mijn smoothie van vandaag en ga weer over eten schrijven. En bedenk mij tegelijkertijd dat een foodblog misschien toch een beter idee was geweest. Een aantal mensen hadden dat ook gedacht toen ik vertelde van het blog. Maar hoewel eten mijn gedachten voor het grootste deel van de dag bezighoud wil ik toch niet geheel vast zitten aan een foodblog. Ik vind het ook leuk om over andere dingen die mij bezighouden te schrijven. Geniet van het leven in de ruimste zin…. dus ENJOY!
Hoewel ik het nog best lastig vind om het blog persoonlijker te maken. Wat je schrijft…. kan iedereen lezen. En dat mag…. maar toch zijn er een aantal personen die ik hier niet wil zien. Toch houd dat mij niet tegen dit blog te schrijven. Die paar idioten op deze planeet weerhouden mij niet de dingen te doen die op mijn wishlist staan 🙂 Ik ENJOY! geweldig goed zonder hen….
Ik dwaal af….. Dit is ons favoriete ontbijt. Het lijkt een hoop werk op de nuchtere maag maar dat valt reuze mee. Als beloning krijg je een comforting breakfast.
Amerikaanse pannenkoekjes met yoghurt en blauwe bessen
Ingrediënten (4 personen)
- – blauwe bessen (200 gram)
- – griekse yoghurt (4 eetlepel(s))
- – bosvruchtenjam (4 eetlepel(s))
- – boter (25 gram)
- – eieren (2 )
- – karnemelk (150 ml)
- – havermout (50 gram)
- – zelfrijzend bakmeel (100 gram)
Bereidingswijze
- Klop de eieren los.
- Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met de havermout en wat zout en voeg al roerend de karnemelk en het water toe.
- Roer de eieren erdoor en roer alles tot een glad beslag.
- Verwarm een beetje boter in een koekenpan en schep er kleine bergjes beslag in.
- Bak de pannenkoekjes tot er bovenop bubbeltjes komen.
- Keer de pannenkoekjes en bak de andere kant goudbruin.
- Houd de pannenkoekjes op een bord onder aluminiumfolie warm.
- Bak op dezelfde manier alle pannenkoekjes.
- Roer in een kommetje de jam met een klein beetje water los tot een wat dunnere saus.
- Leg op elk bord een stapel van drie pannenkoekjes.
- Schep er een lepel yoghurt op en schenk daar de jam over en verdeel er dan de blauwe bessen over.
Op zoek naar meer ontbijtrecepten? Misschien is dit een idee?
Croissants met appel en kaneel
Meer recepten ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!
Bron: Deka/Welke Beeld header: NastyaSensei Sens from Pexels Ander beeld: ©ENJOY! The Good Life