About 2018 en stoppen?!

About 2018 en stoppen?!

Elk jaar kijk ik aan het eind van het jaar even terug op het afgelopen jaar. Om eerlijk te zijn ben ik voor 2018 wel heel snel klaar. Het was echt een ongelooflijk kak jaar. Gelukkig ben ik redelijk positief ingesteld en heb ik veel positieve energie weten te halen uit de bezoekjes van alle lieve mensen om mij heen. Zij hebben mij er echt doorheen gesleept. Wat ben ik daar dankbaar voor! En ook moet ik mijn twee pubers een flinke veer in den bips steken. Voor hen was ik lang niet altijd de makkelijkste. Zoals zij het mij geregeld behoorlijk lastig maken, ben ik voor hun het afgelopen jaar, met grote regelmaat een ‘pain in the ass’ geweest. Je uit je toch het meest bij diegene die het dichtst bij je staan. Sorry daarvoor, maar ze lezen mijn blogs toch niet en eigenlijk zijn wij qua chagrijnigheid momenteel wel goed in balans 😉

Je mag kritisch zijn als blogger | ENJOY! the Good Life

Blogwise:

ENJOY! heeft weer een geweldig jaar achter de rug. De bezoekersaantallen zijn behoorlijk gestegen. Sinds ik ‘aan huis gekluisterd’ ben en minder commercieel schrijf gaat het beter dan ooit. De Snapshots, weekendtips en het persoonlijke blog op zondag zijn de best gelezen artikelen van de week.

Stijlvolle nazomer garderobe | ENJOY! The Good Life

Martine schrijft alweer een paar maanden een wekelijkse modeblog op ENJOY!. Elke dinsdag een flinke dosis mode inspiratie. En grappig genoeg word ik met regelmaat geïnspireerd door mijn eigen blog 🙂 Superleuk dat Martine dit wil doen en komend jaar ook weer van de partij is! De blogs worden goed gelezen en vallen blijkbaar erg in de smaak bij jullie. Als je vragen hebt op het gebied van mode, of als je een bepaald onderwerp belicht zou willen zien? Stel je vraag gerust.

En zoals elk jaar constateer ik dat jullie nog lekker ‘lurken’ (lezen zonder reactie) op ENJOY! En weet je…. dat is helemaal niet erg. Vond ik dat eerder soms best wel lastig, nu is dat helemaal oké. Heel leuk als je wel een bericht achterlaat. Ik probeer daar dan een reactie op te geven. En zo niet dan hoop ik in stilte dat ENJOY! je heeft geïnspireerd.

Havermout appelcake | ENJOY! The Good Life

TOP 5 best gelezen:

Afgelopen jaar waren er 135.000 unieke bezoekers en 175.000 paginaweergaven. ENJOY! is maar een kleine website, maar als je al die mensen bij elkaar zou zetten zijn dat er toch ongelooflijk veel. Vooral het laatste halfjaar zijn er heel veel nieuwe bezoekers bijgekomen.

1. Havermout Appelcake  (15710x) Dit artikel met het recept van een heerlijke, gezonde havermout appelcake is een enorme hit. Dat komt met name omdat hij heel erg goed gevonden wordt op Pinterest. Ik ben zo benieuwd hoeveel mensen deze appelcake al gemaakt hebben?

2. Homepage van ENJOY! (10368x) De homepage is niet echt een artikel, maar toch wel een belangrijk startpunt om de website te betreden. Blijkbaar komen er nog veel bezoekers, ‘out of the blue’, op de website terecht. Leuk dat iedereen een bezoekje komt brengen!

ZALM MET CITROEN, DILLE SAUS | ENJOY! The Good Life

3. Zalm met citroen, dille saus (6020x) Recepten doen het altijd goed op ENJOY! En terecht dat dit recept veel bezocht wordt. Het is één van mijn favoriete visrecepten. Geschikt voor een doordeweekse dag of als er iets te vieren is. Ook perfect als kerstgerecht. Deze zalm eet ik eerste kerstdag 🙂

4. Weekend soepje van Jamie (5020x) Dit soeprecept van Jamie is afgelopen jaar een beetje van zijn troon gestoten door andere recepten. Maar nog steeds behoorlijk populair. Vooral in het weekend wordt er veel gezocht naar dit lekkere soepje.

5.  Een Bullet Journal beginnen (4588x) Ook afgelopen jaar heb ik weer gewerkt met een Bullet Journal. Het bevalt mij nog steeds enorm goed. Ik heb er meerdere artikelen over geschreven, maar deze is het best gelezen. Voor iedereen die meer overzicht en structuur in zijn leven wil, kan ik een Bullet Journal echt aanbevelen.

SNAPSHOTS WEEK 47/2018 | ENJOY! The Good Life

Social Media

Hoewel ook dit jaar ENJOY! weer gegroeid is op Social Media blijf ik het maar een raar fenomeen vinden. Je moet vooral heel veel liken en posts van comments voorzien om een beetje succesvol te zijn en beter nog om een berg volgers te kopen zodat je er echt bijhoort. Er is geen mediabureau die zaken met je doet als je niet een massa volgers hebt. #waanzin Dat die gekocht zijn maakt geen bal uit. Alles om de cijfertjes.

De documentaire #followme bracht dat eens haarfijn aan het licht. Ik doe niet mee aan die ongein. Ik post wat ik wil en wanneer ik wil. Zeker niet altijd gelikte plaatjes want het leven is ook niet altijd een feestje. Ik like wat ik echt leuk vind en heb geen verkrampte vinger van het blindelings liken op Instagram, zoals ik mijn pubers zie doen. En als ik behoefte voel om te reageren dan laat ik een berichtje achter. Niet omdat het moet, maar omdat ik dat wil.

Best nine 2018

Samenwerkingen

Ook dit jaar moest ik veel samenwerkingen afslaan. Niet alleen omdat ik niet mobiel ben, maar ook omdat ik niet zoveel zin heb om naar allerlei borrels, proeverijen, etentjes etc. te sjezen. Ik ben eigenlijk helemaal geen groepsmens en ik vind het helemaal niet leuk om met vreemde mensen leuk te moeten doen. Ik kan het prima, maar ik heb er geen zin meer in. Veel liever ga ik wanneer het mij uitkomt ergens eten, of thuis een lekker drankje uitproberen. Zo heb ik ook alle aandacht en kan ik mij rustig focussen en fotograferen én er ook nog echt van genieten. Daarbij wil ik ook niet dat mijn website een reclamezuil wordt voor van alles en nog wat dat ik aangeboden krijg.

SNAPSHOTS WEEK 50/2018

Neemt niet weg dat ik graag samenwerk met bedrijven die ik een warm hart toedraag en producten waar ik echt achter sta. Zoals bijvoorbeeld de Xsensible schoenen. Sneakers waar ík echt blij van word en waar ik het afgelopen jaar enorm veel plezier van heb gehad. Ze lopen echt als zonnetjes en zien er mooi uit. Of je nu wel of niet iets aan je gewrichten mankeert, ze corrigeren je om in de juiste houding te lopen. TOP! Ik ben trotse ambassadeur van dit merk en heb deze prachtige exemplaren klaar staan voor als ik weer mijn eerste stapjes ga zetten.

SNAPSHOTS WEEK 38/2018 | ENJOY! The Good Life

 

 

En dit jaar heb ik ook een prachtige reis door Noorwegen mogen maken in samenwerking met UpNorway, VisitNorway.com en Trondelag.com. Hoewel het eigenlijk bijna geen doen was met mijn enkel, ben ik toch meegegaan en heb het heerlijk in Noorwegen gehad. Samen met een kleine groep bloggers een paar prachtige culinaire dagen in Trøndelag. Ik kijk er nog steeds met een grote glimlach op terug. Je leest het artikel hier terug.

 

SNAPSHOTS WEEK 21/2016 | ENJOY! The Good Life

Hoe verder…

Afgelopen jaar had ik veel plezier in het schrijven van stukjes en het fotograferen. Vooral de persoonlijk artikelen vind ik erg leuk om te schrijven. Ik vaar met ENJOY! een eigen koers en heb veel plannen waar vaak niets van terecht komt. Maar hé, van plannetjes maken word je ook blij. Voor het komende jaar zal ik dan ook op dezelfde voet verder gaan.

Toch hoop ik op nog een paar gastbloggers die met passie willen schrijven voor ENJOY! Hierdoor zou ik wat meer tijd hebben om ENJOY! naar een ander level te tillen. Zou je het leuk vinden om te schrijven over sport, beauty of interieur? Laat van je horen en stuur een mail naar: enjoythegoodlifeblog@gmail.com

Privé

Eind maart werd ik 50 jaar! Hoewel ik er niet echt tegenop zag vond ik het nou ook weer niet direct iets om de vlag voor uit te hangen. Ik vierde het dan ook ‘en petit comité’.

Ook dit jaar waarin ik de hoop had weer normaal te kunnen lopen werd een enorme teleurstelling. Begin van het jaar werd ik geopereerd. Mijn enkel werd vastgezet en na een lang traject van revalidatie bleek toch dat de enkel niet goed stond en ik weer geopereerd moest worden. Dat is vorige week gebeurt. Er wacht mij weer een lang revalidatietraject.

SNAPSHOTS week 48/2018 | ENJOY! The Good LifeDoelen voor 2018

De doelen die ik in mijn Bullet Journal zette voor 2018 zijn allemaal uitgekomen. Nou ja, het universum had niet helemaal begrepen dat ik die Fiat 500 graag wilde hebben. Ik heb er nu een paar dagen in rondgereden. Maar toch! Voor het nieuwe jaar ga ik zeker weer een paar nieuwe doelen stellen. Deze zullen daar zeker bijstaan:

 1. weer kunnen lopen
 2. een baan
 3. gezonde leefgewoontes voortzetten

SNAPSHOTS WEEK 50/2018

Nieuw jaar

Hoewel ik het soms behoorlijk somber in kan zien omdat ik maar niet op de been kom, probeer ik positief te blijven. Als ik naar afgelopen jaar kijk, heb ik toch veel doelen en wensen af kunnen vinken. En daar ben ik best positief door verrast. Het leven gaat gewoon door en het komend jaar ook. Ik blijf genieten van de kleine dingen, mijn pubers, familie en de lieve mensen om mij heen.

Avontuurlijk wintersporten in Zweden | ENJOY! The Good Life

Ook komend jaar hoop ik weer een bezoek te brengen aan Scandinavië. Misschien een roadtrip langs de westkust van Zweden. De pubers zouden heel graag nog eens samen met mij naar Zweden gaan. Een Scandinavische stad of wie weet vieren wij kerst met de familie in Zweden. Ook zou ik graag nog een paar dagen met de damespuber naar Mallorca willen. Dat eiland heeft mij zo verrast. Heerlijk om daar met haar een beetje rond te dwalen. En nog altijd heb ik de stille wens om met de pubers een roadtrip door Amerika te maken. Dat laatste zal er niet inzitten, maar het dromen daarover is al een cadeautje op zich. Genoeg plannen!

Stoppen?!

Welnee!…. Even een tijdelijke break. Ik heb besloten om een digitale detox in te lassen. Tot en met nieuwjaarsdag even geen ENJOY!, Facebook, Instagram, Twitter en de hele santenkraam. De komende week ga ik even heerlijk genieten van het niets. Beetje lezen, spelletjes doen, oude fotoboeken tevoorschijn halen, de humeurige kater knuffelen, films kijken, beetje slap kletsen met de pubers of wie daar maar zin in heeft.

Lieve, lieve lezers van ENJOY!….

Ik wens jullie heel gezellige kerstdagen en al het goede voor het nieuwe jaar! En niet vergeten….

ENJOY! The Good Life

Foto’s: ©ENJOY! The Good Life & Pexels
Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl
 • Avatar
  Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Mooi overzicht zo op een rij. Met hoogte- en helaas ook dieptepunten. Ik ga ook lekker digi detoxen de komende dagen! Ik wens jou en je pubers hele mooie feestdagen. En ik blijf je gezellig volgen in 2019

  december 23rd, 2018 5:42
  Reply
  01
 • Avatar
  AlettA

  Lieve José
  Toen ik de eerste zin las dacht, OMG nee…stoppen. Maar zoals bij menig verhaal het geval is, dekt de titel niet de gehele inhoud. Pfffff……
  Gelukkig maar, want ik kijk wekelijks weer uit naar de snapshots, de modeblog van Martine en je persoonlijke blog op zondag. Ik sluit me volledig aan bij de woorden van my happy kitchen, een mooi overzicht met ups en downs. Ik duim voor je dat er zich één of meer gastboggers aanmelden.
  Life sucks sometimes en je slaat je er toch maar weer doorheen.
  Ik bewonder je doorzettingsvermogen, ik wens je fijne feestdagen en blijf je zeker volgen in 2019…

  Groetjes AlettA 💋

  PS: je digi-detox overleef ik wel

  december 23rd, 2018 7:08
  Reply
  02
 • Avatar
  Kim
  https://www.kimdevries.nl

  Lieve José,
  Wat een pittig jaar voor je! Maar onddanks heb je toch toffe dingen neer weten te zetten die ik altijd met veel plezier lees. Ik hoop voor je dat je revalidatie voorspoedig gaat en dat je dromen volgend jaar mogen uitkomen! En als je wilt dat ik bij je kom gastbloggen over zichtbaarheid, het belang van momenten vastlegge en fotografie in zijn algemeenheid dan bied ik mij hierbij aan.
  Hele fijne dagen en geniet van je detox!

  Liefs, Kim

  december 23rd, 2018 8:26
  Reply
  03
 • Avatar
  Bianca

  Ik ben nog maar een prille bezoekster van enjoy the good LIFE maar wat bezoek ik het graag, daarom ben ik ook blij dat je niet gaat stoppen, ik schrok ook even. Ik wens je veel sterkte en een voorspoedig herstel toe en natuurlijk hele fijne feestdagen.

  december 23rd, 2018 21:57
  Reply
  04
  • Avatar
   José

   Welkom bij ENJOY!, Bianca. Leuk dat je ENJOY! graag bezoekt. Ik vind het veel te leuk om mijn hersenspinsels op ENJOY! te delen dus van stoppen geen sprake. Maar misschien af en toe even een kleine time-out 🙂

   januari 7th, 2019 11:44
   Reply
   05

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.