About 2017 | ENJOY! The Good Life

About 2017

Zoals elk jaar kijk ik graag met jullie terug naar afgelopen jaar én een beetje vooruit naar 2018. Ondanks dat het voor mij zeker niet mijn beste jaar was, heeft het mij wel een hoop nieuwe inzichten gegeven. Zo heeft elk nadeel zijn voordeel. Het grootste dieptepunt van afgelopen jaar was 12 mei.  Terwijl ik enorm aan het genieten was op het prachtige Samos en uitkeek naar mijn tijd op Ikaria, het hoofddoel van mijn Griekenland reis, veranderde in een split second alles. Niet alleen voor dat moment maar naar nu blijkt voor de rest van mijn leven. Ik ga hier niet heel uitvoerig over uitweiden want als je ENJOY! volgt dan weet je wel een beetje wat er speelt. Hierover later meer. Ik neem het jaar stap voor stap  met je door.

About 2017 | ENJOY! The Good Life

Blogwise:

ENJOY! The Good Life heeft weer een geweldig jaar achter de rug. Er zit nog steeds groei in de bezoekersaantallen. Hoewel de bezoekersaantallen de eerste 5 maanden behoorlijk waren gekelderd omdat het grootste deel van mijn aandacht en inspiratie naar REDPR ging, maakte ik dat in de tweede helft van het jaar meer dan goed. Nog nooit waren de maandelijkse bezoekersaantallen zo hoog! Vooral de persoonlijke artikelen, DIY’s, snapshots, weekendtips en binnenkijkers vonden jullie het leukst.

Heel voorzichtig worden er wat vaker berichtjes achtergelaten in de comments onder de blogartikelen. Dat vind ik ontzettend leuk! Grotendeels komt dat ook omdat ik zelf vaker artikelen van collega bloggers lees en een reactie achter laat. Door de ‘brekebeen’ situatie gun ik mijzelf daar nu tijd voor. Maar ondanks dat, blijven jullie nog lekker ‘lurken’ (lezen zonder reactie). Dat geeft op zich niet maar ik ben gewoon stik nieuwsgierig wie er allemaal mijn blog bezoeken :).

week 3:17 bullet

TOP 5 best gelezen:

1. Een Bullet Journal beginnen  (6600x) Het artikel over het Bullet Journal is vooral de laatste drie maanden van afgelopen jaar een enorme hit. Niet zo gek want vanaf oktober beginnen mensen alweer na te denken wat voor agenda ze dit jaar weer eens gaan gebruiken. En blijkbaar waren veel van jullie heel benieuwd hoe een Bullet Journal nou precies werkt.

2. Weekend soepje van Jamie (6300x) Net als afgelopen jaar is het elk weekend vaste prik en zijn de lezers op zoek naar een lekker soepje voor het weekend. Niet zo gek want deze soep van Jamie is een toprecept. Makkelijk, snel en superlekker!

3. Pubertaal #skeer (6200x) Pubers…. het blijft een onderwerp waar ik met regelmaat over schrijf en dankbaar gelezen wordt. Ik kan mij voorstellen dat er veel herkenbaarheid in gevonden wordt. Het straattaaltje van pubers vraagt blijkbaar nogal eens om vertaling want het artikel #Skeer wordt vaak gelezen.

4. Monchoutaart, gezonde stijl (3500x) Hoewel dit zeker niet mijn favoriete recept is, blijken veel lezers op zoek te zijn naar gezondere alternatieve voor lekkernijen. Een ‘normale’ Monchou taart is een ware calorieën bom, maar daarom is hij ook zo ontzettend lekker. Deze Monchoutaart past iets beter in een gezondere levensstijl.

5. 6 gezonde ontbijt ideeën (2900x) Voor iedereen die de standaard boterham als ontbijt zat is. In dit overzicht vind je lekkere ontbijt ideetjes. Een goed begin van je dag.

About 2017 | ENJOY! The Good Life

Social Media

Ook afgelopen jaar is ENJOY! op Social Media weer gegroeid. Het is dat ik er als blogger niet echt onderuit kan, maar persoonlijk vind ik het enorm veel tijd slurpen. Social Media, het zegt het al. Je moet sociaal doen. Met allemaal mensen die je helemaal niet kent. En iedereen maakt de wereld online veel mooier dan hij werkelijk is. Ook ik probeer de mooiste plaatjes te posten want ik wil niet uit de toom vallen.

About 2017 | ENJOY! The Good LifeBest nine 2017

Zo blond als ik ben, dacht ik dat al die top Instagrammers werkelijk zoveel ‘vrienden’ hebben, maar naar nu blijkt wordt het grootste deel van die volgers gewoon gekocht. In wat voor nep wereld leven wij eigenlijk? Daar doe ik zeker niet aan mee. Ik post en schrijf wat ik wil en wat mij bezighoud. Dat is het idee volgens mij van bloggen en posten op Social Media. Om onderscheid te maken. Iedereen is uniek, maar als ik Social Media bekijk lijkt alles steeds meer op elkaar. De bezoekersaantallen, dat is wat lijkt te tellen. Maar ja, ik ben dan ook oud. Bijna een fossiel en heb er ook helemaal geen verstand van ;)

About 2017 | ENJOY! The Good Life

Samenwerkingen

Het jaar begon veelbelovend met mooie samenwerkingen, events, festivals en uitnodigingen voor etentjes in leuke restaurants. En als kers op de taart mocht ik voor de campagne #ILOVEGRIEKENLAND, van het Griekse Verkeersbureau, op reis naar het prachtige Samos en Ikaria. Op Ikaria zou ik gaan onderzoeken waarom de mensen op dit eiland bovengemiddeld oud worden én of het eiland toeristisch gezien potentie heeft. Voor het eerst helemaal alleen op reis. Dat liep onfortuinlijk af.

Met als gevolg dat ik de rest van het jaar nergens meer heen kon. Jammergenoeg moest ik alle uitnodigingen voor events, samenwerkingen, etentjes etc. aan mijn neus voorbij laten gaan. Heel jammer, want ik heb heel wat leuke dingen voorbij zien komen.

About 2017 | ENJOY! The Good Life

Hoe verder…

Vorig jaar was ik behoorlijk gedemotiveerd geraakt om te bloggen. Het is hard werken en het levert vrijwel geen harde knaken op. Maar in de tweede helft van 2017 heb ik weer de smaak te pakken gekregen. Ik heb het bloggen over een andere boeg gegooid. Meer vanuit mijzelf gaan schrijven. Dat kon ook niet anders want ik kwam de deur niet meer uit. En met resultaat! De lezers smullen van het wekelijkse persoonlijke fotoverslag, de snapshots, én de column op zondag.

Ook heb ik het vergelijken met collega bloggers los kunnen laten. Het is leuk om de manier van bloggen van anderen te ervaren en te genieten van wat zij graag met mij, als lezer, willen delen. Op ENJOY! The Good Life doe ik het op mijn manier en wil ik graag plezier beleven aan het schrijven en fotograferen. Vergelijken met andere blogs werkt alleen maar frustrerend en komt de positiviteit niet ten goede. Komend jaar ga ik dus weer mijn eigen koers varen.

Voor het komende jaar ben ik van plan om op dezelfde voet verder te gaan. Gedeeltelijk persoonlijke content schrijven maar ook doorspekt van de nodige uittips, recepten, diy’s etc. De rubriek “Opgemaakt” zal wat regelmatiger verschijnen. Ik heb begrepen dat jullie dat vaker zouden willen lezen en ook de rubriek “Things I love” wordt nieuw leven ingeblazen. Hierin zal ik elke keer een favoriet product, ding, ervaring of iets dergelijks centraal zetten.

SNAPSHOTS 19/2017 | ENJOY! The Good Life

Privé

Op 12 mei maakte ik een slippertje op Ikaria. Nee, niet op de manier die jij denkt ;) Ik gleed tijdens een fotoshoot, op een adembenemend mooie plek op Ikaria, uit. Het stelde helemaal niets voor, ik gleed even weg en in het volgende moment veranderde mijn leven compleet. Mijn enkel bleek, nadat ik ruim een week later, eindelijk in het ziekenhuis in Nederland gearriveerd was op drie plaatsen gecompliceerd gebroken, kuitbeen gebroken en mijn kniebanden gescheurd. En na maanden van operaties, fysiotherapie etc, stagneerde het herstel en blijkt nu dat het met mijn enkel niet meer goed gaat komen. De komende tijd moet ik nog twee operaties ondergaan en wordt mijn enkel vastgezet. In de snapshots vanaf week 19 is het allemaal te volgen.

About 2017 | ENJOY! The Good Life

Doelen voor 2018

In mijn nieuwe Bullet Journal voor 2018 heb ik mijzelf een flink aantal doelen gesteld. Je kunt maar beter hoog inzetten dan komt er altijd wel iets uit. Het zijn een hoop immateriële maar ook een aantal materiële, zoals een nieuwe keukenmachine. Die kon gisteren al van het lijstje. Nog voordat het nieuwe jaar begonnen is. Dat belooft veel goeds!

Afvallen moet er nu echt eens van gaan komen. Omdat ik nu ook niet kan bewegen loopt mijn gewicht behoorlijk de spuigaten uit. In kilo’s weet ik dat niet want ik weeg nooit, maar aan mijn kleding merk ik het wel. Ik ga in het nieuwe jaar wat koolhydraten uit de weg. Nieuwe poging. De laatste poging duurde nog geen dag. Een leuke baan lijkt mij een goed streven. Wat ik wil gaan doen weet ik niet zo precies. Het moet op mijn pad komen en het juiste gevoel bij mij oproepen. Voorlopig ben ik nog even zoet met mijn been, dat geeft mij mooi de gelegenheid om op mijn gemakje te gaan zoeken. Een nieuwe liefde, kan mij het schelen…. Het staat nu zwart op wit, het moet er maar eens van komen. Vraag mij niet hoe, wat, waar, wie…. Geen idee. Ik laat mij verrassen. Volgens mij schreef ik vorig jaar ook iets in die strekking :).

kras-proost-jose-kopie

Nieuw jaar

Ik kijk enorm uit naar het nieuwe jaar.  Het kan alleen maar beter worden dan afgelopen jaar en ik ben heel erg benieuwd wat komend jaar gaat brengen. Wat ik van afgelopen jaar heb geleerd is, dat je wel overal achteraan kunt rennen, maar dat je eigenlijk niet veel mist als je dat niet doet. Stilstaan en genieten van kleine, simpele dingen brengen je weer tot nieuwe inzichten. Hoewel de manier waarop best iets anders had gemogen ben ik dankbaar dat ik dit heb mogen inzien.

Komend jaar bereik ik ook een enorme mijlpaal. Iets waar ik niet persé naar uitkijk. Ik weet dan ook nog niet of ik het stilletjes voorbij laat gaan of dat ik het aan de grote klok ga hangen en groots ga vieren. Ik neig naar het eerste.

Hopelijk mag ik een nieuwe poging wagen in de moestuin want dat hele avontuur is afgelopen jaar natuurlijk helemaal in de soep gelopen. En ik hoop eindelijk weer op reis te gaan. Ik heb nog een trip naar Griekenland en Elba tegoed. Dit jaar wil ik, als het lukt, ook nog graag naar Noorwegen of Zweden. Maar alles hangt nog even af van ‘het been’.

Lieve lezers…. Ik wens jullie een heel gezellige jaarwisseling en al het goede voor het nieuwe jaar! En niet vergeten….

ENJOY! The Good Life

 • Anne-Marie
  http://www.myhappykitchen.nl

  Ik ben blij je blog ontdekt te hebben, lees hier graag mee. Ik herken dat wel, jezelf te veel vergelijken met andere bloggers. Bij tijd en wijle gebeurt mij dat nog steeds wel eens. Maar gelukkig trek ik meestal mijn eigen plan en ga lekker door op mijn eigen manier. Gewoon omdat ik er blij van word. Ik wens je een mooi en gezond 2018!

  januari 5th, 2018 18:44
  Reply
  01
  • José

   Jij ook de beste wensen! Lekker je eigen gangetje gaan wat betreft bloggen. Dat is het beste.

   januari 5th, 2018 20:25
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>