8 harige poten, 8 ogen en nooit alleen! | ENJOY! The Good Life

8 harige poten, 8 ogen en nooit alleen!

Een beetje voor mij uit mijmerend, zit ik op de bank, met mijn ‘poot’ omhoog. Laptop op schoot, thee binnen handbereik en een zakje paaseitjes verstopt achter het kussen. Als de pubers ze vinden ben ik de Sjaak want dan word ik beticht van huichelachtig gedrag. En daar kan ik ze geen ongelijk in geven. Maar ik doe het met een goede reden ūüėČ De jongenspuber is aan de lijn en de damespuber krijgt puisten van chocolade. Dus het is in ieders belang dat ik mijn kuikens behoed voor overtollige calorie√ęn en kloppende pukkels. Alle eitjes voor Bassie.

HELP!

Terwijl ik zo lekker zit, zie ik vanuit mijn ooghoek iets bewegen. En wanneer ik eens goed kijk wat het is, blijkt het een levensgrote spin te zijn. Ik begin gelijk te krijsen als een mager speenvarken want met dat been kan ik geen kant op. De wetenschap dat ik de ruimte met een spin deel lijkt mij angstaanjagend. Er komt niet snel beweging van de bovenverdieping. Het kan eindeloos lang duren voordat pubers in beweging komen. Ik gil de longen uit mijn lijf en gooi er ook nog maar een dramatisch ‘HELP!!” tegenaan.

Zwart en harig

Eindelijk hoor ik wat gestommel. Ik had godsamme al helemaal verslonden kunnen zijn door dat enge beest! Tergend langzaam hoor ik een slungelig lijf naar beneden sjokken en ik krijs nog maar eens extra hard dat ze op moeten schieten. Eindelijk is daar dan mijn redster in nood. Ik gil dat ze die spin moet vangen. Jezus mam! Kom ik daarvoor helemaal naar beneden?! Maar als ik wijs naar het zwarte, harige gevaarte dat het op een lopen zet, gilt ze zo mogelijk harder en springt op de bank naast mij.

Paniek

Lekker dan! Ik raak volledig in paniek en roep dat ze één van de vele kookboeken moet pakken die binnen handbereik liggen. Ze kijkt mij vragend aan? Gooien! gil ik. Samen gillen we het uit want wat als ze misgooit? Het beest heeft al flink de benen genomen en de afstand vanaf de bank is groot geworden. Ik krijs dat ze nu echt moet gooien en al gillend geeft de damespuber mijn lievelingsboek een zwaai door de ruimte. We kijken elkaar aan en ik weet gelijk dat we hetzelfde denken. Wat als hij mist en erger nog wat als het raak is. Wie tilt dan het boek op?

Karma

BAM! Het boek landt bovenop de spin die aan het rennen was voor zijn leven. Ik weet dat het slecht is voor ons karma om een ander levend wezen te doden, maar de damespuber en ik vliegen elkaar opgelucht in de armen. En we laten elkaar ook net zo snel weer los want de damespuber houdt niet van lichamelijk contact. Althans, niet met haar moeder. En nu? Wie gaat dat boek optillen? Ik ben zo getraumatiseerd dat ik het boek angstvallig in de gaten blijf houden. Ik ben als de dood dat de spin het boek op zijn schouders neemt en het, met boek en al, alsnog op een rennen zet. Ik wijs met opgetrokken wenkbrauwen naar mijn been. Ik kan niet want ik ben invalide ūüôā

Roadpizza

Het wordt een heel theater om het boek op te tillen, maar na een halfuur heeft ze moed verzameld en tilt ze het boek op. We gillen het samen uit want daar komt de geplette spin in beeld, die als een roadpizza aan zijn einde is gekomen. Ze pakt een stuk keukenpapier en ruimt het kadaver op. Mijn lievelingskookboek zal nooit meer hetzelfde voelen. De damespuber sjokt weer naar boven. Ik besluit wat research te doen naar spinnen.

Op internet stuit ik op wat wetenswaardigheden. Een spin is een dier dat andere dieren eet, meestal insecten. Meestal insecten, maar soms doodsbange moeders en dochters? Een spin heeft acht poten √©n acht ogen! @#&$% NEE! Die poten zijn al eng genoeg maar ook ogen? Hij gebruikt zijn kaken om de prooi vast te houden of te vermalen. Hier ga ik van dromen! En het allerergste…. Ze zijn altijd met z’n twee√ęn!!!!!! Ik ben weg.

Ben jij ook zo bang voor spinnen? Of ben jij zo’n held die ze opraapt en keurig buiten zet?

Op zoek naar meer verhalen van ENJOY!?

Een nieuwe job? Ik kijk even rond. | ENJOY! The Good Life

 

 

♥ Zomaar een dag: Hormonen

 

Tinder date | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Dateleed: Say what??!!

 

SNAPSHOTS week 49/2016 | ENJOY! The Good Life

 

 

♥  Moderne familie….

 

Meer columns ontvangen van ENJOY!? Volg ENJOY! dan op Twitter, Facebook en Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief van ENJOY!

ENJOY! your Sunday.

Picture header @Meijnhout Fotografie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.