5x allerlekkerste herfst soep recepten

Nooit gedacht dat ik een liefhebber van soep zou worden. Tot voor kort riep ik standaard dat je mij voor soep niet wakker hoefde te maken. Maar inmiddels ben ik om en kun je mij geen groter plezier doen met een stevige herfst- of winter soep. Niets is meer ‘comforting’ dan thuiskomen van een herfstwandeling en dan een kom heerlijke soep weg lepelen.

En tegenwoordig eet ik ook regelmatig soep als lunch. Dan heb ik het wel over een goed gevulde maaltijdsoep. Ik ben er inmiddels achter dat een bouillon of waterig soepje, waar een kip doorheen gevlogen is, niet aan mij besteed is. Een goed gebonden soep is het helemaal. Deze herfst en winter ga je geregeld lekkere soep recepten voorbij zien komen.

Invriezen

Wat ik ook zo fijn vind aan soep, is dat je het heel makkelijk kunt invriezen. Als ik eens geen zin hebt om te koken of als ik toe ben aan een beetje comfort food, dan grabbel ik even in mijn vriezer en vind dan altijd wel een lekker soepje. Als je dat op een laag pitje laat ontdooien en opwarmen, heb je in een handomdraai een dampende kom soep. Standaard kook ik dan ook een flinke hoeveelheid die ik in kleine porties voor 1 à 2 personen invries. Met zo’n grote bonk bevroren soep kun je geen kant op. De zakjes van IKEA zijn daar perfect voor. Vries de soep plat in, dat bespaard veel ruimte en is overzichtelijk in je vriezer. De inhoud ontdooid ook sneller als je het wilt eten.

Ideale soeppan

De meest ideale pan om soep in te maken is mijn geliefde matzwarte Le Creuset pan. Lang heb ik ervoor gespaard en toen ik hem eindelijk kon kopen was ik de gelukkigste keukenprinses op aarde. Beste aankoop ooit. Ik heb hem al jaren en hij is vrijwel dagelijks in gebruik voor stoofpotten, sausen, soepen en zelfs brood bak ik erin. Ik geef toe, ze zijn megaduur. Je doet er echter je leven lang mee, dus als je het zo bekijkt is het een koopje;)

Voor nu schotel ik je de allerlekkerste soep recepten voor:

ENJOY! The Good Life - 2015

1. WEEKENDSOEPJE VAN JAMIE

Deze soep is al jaren het best gelezen recept van ENJOY! En terecht! Deze soep is goddelijk lekker. Het is een recept van Jamie Oliver. En wat Jamie maakt is altijd een schot in de roos.

De soep staat met regelmaat op tafel bij ENJOY! Zo af en toe maak ik een enorme pan van deze soep. Tegenwoordig kun je het hele jaar door prima aan goede trostomaten komen. Bij de Lidl bijvoorbeeld zijn ze ook nog eens heel voordelig én goed van kwaliteit.

De tomaten worden eerst geroosterd in de oven waardoor je huis naar die van een Italiaanse nonna gaat ruiken. Je kunt bijna niet wachten om aan te vallen op dit heerlijke soepje. De tomatensoep is ook niet moeilijk te maken. Zonder pakjes en zakjes. Binnen 30 minuten staat hij op tafel. Oké, als je geen doorgewinterde keukenprinses bent doe je er misschien iets langer over 😉

Ik eet er meestal zelfgemaakte focaccia bij die je dan lekker in de soep kunt dopen. Als je dat teveel gedoe vind koop je natuurlijk gewoon een lekker brood, mozzarella brood of Turks brood bij de supermarkt.

Flespompoen-wortel weekendsoepje | ENJOY! The Good Life

2. Flespompoen-wortel weekendsoepje

Dit is wat je noemt een echte herfstsoep. De herfst is dé tijd voor pompoen. Een flessenpompoen heb ik eigenlijk altijd standaard in huis. Niet omdat ik hem zo vaak koop, maar omdat ik hem meestal vergeet te gebruiken. Voordeel is dat je hem maanden kunt bewaren. Ook al is dat niet met voorbedachte rade 😉 De flespompoen is overigens het hele jaar door verkrijgbaar.

Ook de ingrediënten van deze soep worden eerst weer geroosterd in de oven. Daar krijgen de groenten een extra lekkere smaak door.

SNAPSHOTS WEEK 46/2016 | ENJOY! The Good Life

3. Minestrone soep met salsiccia balletjes

Als ik iets lekker vind uit de Italiaanse keuken dan is het wel de heerlijke Italiaanse worstjes. De salsiccia worstjes zijn gedraaid van grof gemalen varkensvlees, goed gekruid met onder andere venkel en anijszaad en natuurlijk met een vleugje knoflook. Jammer alleen dat je ze niet zo makkelijk kunt krijgen hier.

Voor de balletjes van deze soep gebruikte ik saucijzen die ik leegkneep (klinkt heel onsmakelijk, is het ook :)) en daarna zelf met venkelzaad en knoflook op smaak brengen. Het was het niet helemaal, maar het kwam aardig in de buurt.

Mag het gewoon ‘snert’ zijn… | ENJOY! The Good Life

4. SNERT, Stevige winterkost

Het is even een werkje, maar dan heb je wel een enorme pan soep waar je met veel personen van kan eten of die je in kan vriezen in kleine porties zodat je de een groot deel van de winter voorzien bent van een troostende soep. Ouderwets lekker!

Bloemkoolsoep?! Is dat wat.... | ENJOY! The Good Life

5. BLOEMKOOLSOEP, Onverwachts lekker!

Deze soep maakte ik zonder verwachting. Eerder stond het eindresultaat mij tegen. Maar boy! wat is deze soep lekker. Ik eet hem nu regelmatig want hij is ook nog eens koolhydraat arm. En zoals vaak met soep smaakt het de volgende dag nog lekkerder.

Hou jij zo ook van soep? Wat is jouw favoriete soep?

 

ENJOY! a cup of comforting soup.

Foto’s: @ENJOY! The Good Life

 

 

 

 

 • Avatar
  Kristof
  https://www.sixpacks.be

  Klinkt lekker hoor! Mooi servies ook op de eerste foto’s.

  Bij ons wordt er niet gesproken over de flespompoen maar wel over de butternut:

  https://www.sixpacks.be/food/pompoensoep-met-butternut-butternutsoep-dus/

  oktober 27th, 2018 11:18
  Reply
  01
  • Avatar
   José

   Grappig hoe ieder land weer zijn eigen namen heeft voor producten. Volgens mij is Butternut ook de naam die ze in Engeland en Amerika gebruiken. Jouw gerecht ziet er ook lekker uit. Het serviesgoed is van Burleigh en komt uit Engeland.

   november 5th, 2018 15:38
   Reply
   02

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.