16 favoriete recepten voor kerst | ENJOY! The Good Life

16 favoriete recepten voor kerst

De kerstdagen zijn in zicht dus wordt het tijd om na te gaan denken over wat we dit jaar onze gasten voor gaan schotelen. Voor mij is het heel belangrijk om vooral geen stress te hebben. De tijd dat ik als een kip zonder kop tijdens de kerstdagen rond rende is allang voorbij. Ik wil graag genieten, samen met mijn gasten.

Natuurlijk wil ik ook wat lekkers op tafel zetten, maar daarvoor wil ik niet op de dag zelf uren in de keuken moeten staat en verlept en uitgeput aan de kerstdish verschijnen. Graag maak ik zoveel mogelijk van te voren klaar zodat het voor iedereen een heerlijk relaxte kerst is. Ik heb 16 favorieten voor kerst van ENJOY! voor je op een rijtje gezet. En al het lekkers kun je van te voren klaarmaken. De link naar de recepten vind je in de titels van de gerechten. Hier komen ze….

ROCKY ROAD

Als iets leuk is om te maken, dan is het wel Rocky Road. En een waarschuwing is op zijn plaats want het is ook nog eens gevaarlijk lekker. Rocky Road is chocolade gevuld met alles wat je maar lekker vindt. Koekjes, cranberrie’s, noten, stukken kokos en marsmallows.

ROCKY ROAD | ENJOY! The Good Life

Je kiepert alles bij elkaar en laat de chocolade weer stollen. Voor deze heerlijkheid heb je dus geen oven nodig. Snijd de Rocky Road in stukken en serveer het feestelijk op een grote schaal. Aanvallen maar!

Kersttulband van Cees Holtkamp | ENJOY! The Good Life

Kersttulband van Cees Holtkamp

Dit recept voor een feestelijke kerst tulband komt uit het bakboek “De Banketbakker” van Cees Holtkamp. Neem de tijd om deze cake te maken want je bent er wel een paar dagen zoet mee. Maar…. dan heb je wel wat. En alles van Cees Holtkamp is goddelijk lekker. Zo ook deze bijzondere kerst tulband Deze cake vraagt om fruit, drank en geduld.

Nutella spiraal koekjes | ENJOY! The Good Life

Nutella spiraalkoekjes

Met de kinderen op een druilerige kerstdag koekjes bakken. Een leuke manier om een dag vol verplichtingen te doorbreken. En als beloning natuurlijk de koekjes lekker opeten. Deze spiraal koekjes zijn gemaakt met Nutella maar je kunt natuurlijk ook de spiraal roze kleuren met frambozen met poedersuiker of poedersuiker met rode kleurstof voor een rode spiraal. Om het helemaal kerstig te maken.

Cakerol met Nutella en framboos | ENJOY! The Good Life

CAKEROL met Nutella en framboos

Deze cakerol is een huzarenstukje van de damespuber en haar vriendin. Zij maakten deze prachtige cakerol die niet alleen heerlijk smaakte, maar er ook nog eens feestelijk uitziet.

Gevulde Croissantbloem | ENJOY! The Good Life

GEVULDE CROISSANTBLOEM

Ook bij het kerstontbijt is het leuk om iets meer op tafel te zetten dan bij een normaal zondag’s ontbijt. Naast de tulband en de kerststol is deze gevulde croissant bloem een aanrader om te maken. Het lijkt heel ingewikkeld, maar deze prachtige creatie maak je in een handomdraai en ook deze beauty kun je weer van te voren klaar maken en in de oven vlak voor het ontbijt opwarmen.

Caprese Plaattaart met geroosterde tomaten | ENJOY! The Good Life

CAPRESE PLAATTAART MET GEROOSTERDE TOMAAT

Deze kleurrijke plaattaart is ook heel geschikt voor de kerstdagen. Voor de lunch met een kop soep of als gerecht bij het diner. Hij is makkelijk te maken en als je hem van te voren al helemaal afbakt hoef je hem vlak voor het serveren alleen even in de oven op te warmen. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk met de kerstdagen.

croissantring-boek-1

CROISSANTRING

Dit is een gerecht perfect voor de kerstdish. Het is vrij makkelijk te maken en je kunt het van te voren zover voorbereiden dat je het alleen nog in de oven hoeft te schuiven op het ‘moment suprême’ Een krans van croissantdeeg gevuld met een gehaktmengsel. Daarbij serveer je een heerlijke salade.

SNAPSHOTS week 38/2016 | ENJOY! The Good Life

KIP IN ‘T PANNETJE

Die kleine pannetjes zijn zo decoratief. Officieel heten ze cocettes. Ik heb deze ooit eens van een vriendin gekregen. Je kunt ze bijvoorbeeld bij de Xenos kopen of de wat duurdere variant van Le Creuset. Als je gerechtjes in de pannetjes serveert is het voor de gasten een extra verrassing wat je hun ga voorschotelen.

ZALM MET CITROEN, DILLE SAUS | ENJOY! The Good Life

ZALM MET CITROEN, DILLE SAUS

Steeds vaker sla ik een diner met vlees over. Vis is dan een heerlijk alternatief. Deze zalm met een zelfgemaakte citroen, dille saus is bij ons een favoriet. Gebaseerd op een snelle hap bij het Zweedse woonwarenhuis gaf ik er mijn eigen feestelijke invulling aan. De saus kun je makkelijk van te voren klaarmaken.

ZALM MET CITROEN, DILLE SAUS | ENJOY! The Good Life

De zalm zet je voor het opdienen 20 minuutjes in de oven. Als je er een zelfgemaakte aardappelpuree bij maakt en wat boontjes en/of een frisse salade heb je een feestelijk kerstmaal.

ZONDAGS KIPPETJE UIT DE OVEN

KIPPETJE UIT DE OVEN

Dit is een klassieker die wij meestal op zondag maken maar die ook zeker niet met kerst zal misstaan. Een kippetje uit de oven. De oven doet zijn werk en jij kunt heerlijk met je gasten het glas heffen op een geslaagde kerst. Maak er desnoods nog wat bijgerechtjes bij om het feest compleet te maken.

Zalm en croute | ENJOY! The Good Life

ZALM EN CROUTE

Dit is echt een cadeautje. Een stukje zalm met kruiden tapenade verpakt in bladerdeeg. En omdat het feest is maak je er nog zo’n gezellig bladerdeeg figuurtje op. Dat kan natuurlijk ook een kerstboompje zijn. Leef je uit. En ook dit gerecht kan je van te voren maken en vlak voor het opdienen opwarmen in de oven. Of je bereidt alles voor en bakt hem af voordat je dit prachtige gerechtje op de borden van je gasten serveert.

Zomerse tiramisu met aardbei en framboos | ENJOY! The Good Life

TIRAMISU MET FRAMBOOS EN AARDBEIEN

Tiramisu is als toetje altijd een goed idee. Je kunt natuurlijk de traditionele tiramisu maken maar er zijn ook heerlijke tiramisu’s met fruit. Zoals deze met aardbei en framboos. En ook hier weer… je kunt het prima van te voren maken. Kerststress? Daar heb jij geen last van!

NIGELLA'S BLONDIE | ENJOY! The Good Life

BLONDIES

Dit is een recept dat je als lekkers bij de koffie of thee kunt serveren of als nagerecht. Als nagerecht zou je nog een extra bolletje ijs toe kunnen voegen. Natuurlijk kennen we allemaal de brownie maar dit is een blonde variant, gemaakt van witte chocolade, walnoten en amandelmeel.

BIG FAT TIPSY TRIFLE | ENJOY! The Good Life

BIG FAT TIPSY TRIFLE

Al de recepten in dit overzicht zijn favorieten van mij maar stiekem is dit de favoriet der favorieten. Eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n toetjes liefhebber maar voor dit nagerecht houd ik graag een gaatje vrij. Deze trifle ziet er misschien ingewikkeld uit om te maken maar ik kan je verklappen…. dat is kinderlijk eenvoudig!

LIMONCELLO TIRAMISU | ENJOY! The Good Life

LIMONCELLO TIRAMISU

Limoncello als nagerecht of bij een nagerecht vind ik een heerlijke afsluiter van een geslaagd eetfeestje. Met dit nagerecht sla je twee vliegen in één klap. De lange vingers zijn overgoten met limoncello en de combinatie van de room en citroen is goddelijk.

16 favoriete recepten voor kerst | ENJOY! The Good Life

LITTLE TIPSY TRIFLE

Dit sophisticated schatje is het kleine zusje van de Big Fat Tipsy Trifle. Zo’n grote trifle ziet er wel indrukwekkend uit maar het is altijd een beetje een rommeltje als je het gaat serveren. Mij maakt dat niet zoveel uit maar voor diegene die voor perfectie gaan zijn er deze kleine varianten.

16 favoriete recepten voor kerst | ENJOY! The Good Life

Het leuke van deze kleine schatjes is dat je bij het opdienen je creativiteit heerlijk de vrije loop kunt laten gaan, maar als je niet zo creatief aangelegd bent is de kleine trifle alleen op een mooi bordje prachtig zoals hij is.

ENJOY! a stress-free Christmas.

Pictures: ©ENJOY! The Good Life

 

 

 

Avatar
José
http://www.enjoythegoodlife.nl
  • Avatar
    Maargy
    http://www.maargy.com

    Leuke ideetjes! Vooral die Big Fat Tipsy Trifle…klinkt al zo lekker! haha x

    december 14th, 2017 8:31
    Reply
    01
    • Avatar
      José

      Ja! De naam alleen al. Ik kan hem je van harte aanbevelen. Houdt vooral ook wat over waar je in een onbewaakt moment lekker van kunt snoepen 😉

      december 24th, 2017 10:17
      Reply
      02
  • Avatar
    robian
    http://robian

    oeeeee caprese plaattaart lijkt me heuuuuuul lekker!!!!

    december 14th, 2017 11:02
    Reply
    03
    • Avatar
      José

      Jaaaa!!!!! Die is heul lekker. Ben benieuwd wat jij gaat maken 🙂

      december 24th, 2017 10:17
      Reply
      04

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.